Kanizsai Dorottya Gimnázium

KDG Szülői Munkaközösségi Bál - 2015

A Kanizsai Dorottya Gimnázium Szülői Szervezete, tanárai és szimpatizánsai ebben a tanévben is megtartották most már hagyományosnak tekinthető báljukat, 2015. november 21-én a Tó Vendéglőben.

Az időjárás az évszakhoz képest enyhe volt, kedvezve evvel a báli topánkákban érkező hölgyeknek és kísérőiknek.

A bejáratnál mindenkit kedves szóval és egy pohár pezsgővel fogadott a Szülői Munkaközösség. A vendégek közül sokan már tapasztalt bálozónak számítottak, hisz valamennyi KDG-bálon részt vettek.

Újdonság volt, hogy a műsort ezúttal a gimnázium tanulói szolgáltatták, megadva evvel a mulatság alaphangulatát. Volt szólóének, vidám vers, hastánc és néptánc is.

És akiknek mindezt köszönhetjük: Jesztl Fanni 9.K, Regős Péter 12.A, Holdosi Szabina 12.A, Kiss Aletta 13.K, Mezősi Lúcia 11.C, Papp Borbála, Zölei Réka 9.C és az UNGARESCA táncegyüttes vendégtáncosai. Felkészítőjük, ahogy megszokhattuk, a sokoldalú Kocsisné Körmendi Klára tanárnő volt.

A műsor után felszolgálták a vacsorát, amelynek legkülönlegesebb fogása, a szalonnás káposztával töltött palacsinta, (egy érdekes, újszerű kombináció), elnyerte a vendégek tetszését.

Vacsora után kezdődött a tánc. Hamar megtelt a parkett, mindenki felszabadultan ropta, tapsolt és énekelt. A közkedvelt borkóstoló is megrendezésre került, ismét a Varga Pincészet kínálta finom nedűit.

Nagy sikert aratott az újra megrendezett kaszinó. Sinkó Andrea tanárnő hozta el válogatott játékait. Volt, aki szerette volna megörökíteni szerencséjét, hisz életében talán először, négyből négy hatost dobott. A megnyert zsetonokkal tombolatárgyakra lehetett licitálni.

A szülői szervezet még egy műveltségi totóval is készült, amelynek kérdései főképp az iskola történetére vonatkoztak, a nyertest pedig egy tortával jutalmazták. Mindenki remekül szórakozott, szinte észre sem vettük, úgy repült el az idő.
Elérkezett a várva-várt tombolahúzás. Mivel sok tombolatárgy volt, sokan nyertek! A legkívánatosabbnak a hatalmas kanizsais torta bizonyult. 

Éjfélkor a vendéglő pincepörkölttel kedveskedett, s aki esetleg nem lakott jól a vacsorával, pótolhatta a hiányt. (Bár véleményem szerint bőséges volt a kínálat!)

Újra jól sikerült a bál. Ha nem tudtam volna, hogy tanárok és szülők szórakoznak együtt, biztosan nem gondoltam volna. Nyoma sem volt a feszélyezettségnek vagy távolságtartásnak. Mindkét fél jól szórakozott.

Reméljük, jövőre még többen eljönnek, hogy kötetlen körülmények között is megismerjenek bennünket és egymást és nem utolsó sorban, hogy támogassák az iskola tehetséges tanulóit, amire a Szülői Munkaközösség (többek között a bál bevételéből) minden évben nagy összegeket fordít!
 

Kérjük, tekintsék meg Galériánkban  a Bálon készült fotóinkat ! :)

Lovassné Vass Enikő 

Szülői információk

Eseménynaptár

Hasznos linkek