Kanizsai Dorottya Gimnázium

Éretté vált az első két tanítási nyelvű osztály!

Megkezdődött, sőt már be is fejeződött a szóbeli érettségi első hete. A diákok hétfőn reggel izgalommal telve léptek be az iskola kapuján, szerdán viszont legtöbben boldogan és felszabadultan távoztak, hisz már maguk mögött tudták életük első igazán nagy próbatételét, nem is akármilyen eredménnyel.

Az érettségi nem csak a számonkérésről szól, hanem egyben ünnep is, a tudás ünnepe. Tanár és diák egyaránt learathatja munkája gyümölcsét. Gyakran előfordul, hogy a feleletre szánt idő már lejárt, de az érettségiző folytatni szeretné, hogy megmutassa, mennyi mindent tud az adott témáról. Mi tanárok ilyenkor jóleső érzéssel dőlhetünk hátra: Én tanítottam! A mi gyerekünk!

Az elmúlt héten ezt sokszor megtehettük a 12. B és a 13. K érettségi vizsgáján! Nagyszerű feleleteket hallottunk minden tárgyból!
A jelöltek szabadon, határozottan, magabiztosan feleltek. Különösen nagy élmény volt hallgatni az angol nyelvű feleleteket a K osztályban. Bevallom, osztályfőnökként magam is aggódtam, hogy is lesz majd a történelem érettségi, hisz ennek a tárgynak a tanulása nem egyszer magyarul is problémát okoz. A feleletek hallatán azonban minden aggályom elmúlt! Tanulóim számára magától értetődő volt, hogy gondolataikat angolul fejtik ki. A legtöbbjüknél nem is mondanám, hogy idegen nyelven, mert az angol már rég nem az számukra! Ilyen szintű angoltudást csak ebben a képzésben lehet szerezni, vagy az adott nyelvterületen.

De ne feledkezzünk meg a többi tantárgyról sem!
A lelkiismeretes felkészítést és felkészülést eredményes vizsga követte, tanár és diák megnyugodva fejezhette be a feleletet. Aki esetleg elbizonytalanodott, azt segítő kérdésekkel átlendítették a holtponton, hisz a bizottság arra kíváncsi, mit tud a diák, nem pedig az ellenkezőjére. Így aztán mosolygós arcokkal találkozhattunk a teremben, a folyosón és a vizsgázók számára kialakított büfében is.

Mindkét osztály tanulóit dicséret illeti, bebizonyították, hogy éretté váltak, megkezdhetik felnőtt életüket. Ki itt, ki ott! Ami biztos, az alma mater visszavárja valamennyiüket, hogy beszámoljanak sikereikről, vagy éppen segítséget kérjenek céljaik eléréséhez. De annak is örülünk, ha beugranak egy kicsit beszélgetni.

Hétfőn kezdődik a második menet, hisz színre lép a 12. A és a 12. C osztály, akiknek hasonlóan jó hangulatú és eredményes napokat kívánunk! smileylaughsmiley
 

Lovassné Vass Enikő
Fotó: Lovassné Vass Enikő, Artner Zsolt, Bartos Bernadett

   

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek