Kanizsai Dorottya Gimnázium

Módosították az agrárképzési területen az idei érettségi és felvételi követelményeket

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) rendkívüli kérésére módosították az agrárképzési területen 2016-ra előírt érettségi vizsgakövetelményeket az általános és pótfelvételi eljárásban - közölte a felsőoktatási államtitkárság az MTI-vel.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint 2014-ben a rektori konferencia kérésére szigorították a felvételi követelményeket, kötelezővé téve az agrárképzési területen az érettségit biológiából vagy kémiából, amelyet most az agrárképzési területre felvételizők, valamint az agrárium szakmai érdekeit szem előtt tartva 2016. januárjában módosítottak.

A módosítás szerint az agrárképzési területen ennek megfelelően az alábbi érettségi vizsgakövetelmény kerül alkalmazásra a 2016. évi általános és pótfelvételi eljárásban:
 
„Választható érettségi vizsgatárgyak: biológia vagy fizika vagy földrajz vagy egy idegen nyelv (angol, német) vagy informatika vagy kémia vagy matematika vagy természettudomány vagy egy szakmai előkészítő tárgy. Két érettségi tárgyat kell választania a jelentkezőnek.”

A módosítások egy jelentkezőt sem érintenek hátrányosan, hiszen az érintettek az adott képzési területen több szak közül választhatnak, mint amennyiből a 2014-ben közzétett szabály alapján választhattak volna.

Forrás: Oktatási Hivatal

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek