Kanizsai Dorottya Gimnázium

Lányok Napja - 2016

Nők a Tudományban Egyesület 2016. április 28-án idén 5. alkalommal szervezi meg a Lányok Napja programot, ami egy ingyenes, országos, interaktív lehetőség, középiskolás lányok részére.
 
Miért?
A program során a lányok megismerhetnek általuk eddig nem ismert vagy nagyon is „férfiasnak” gondolt foglalkozásokkal, szakterületekkel, ezzel is ösztönözve őket, hogy a pályaválasztást érintő döntésüket ne az elvárásokra, hanem az érdeklődési körükre, képességeikre alapozzák. A Lányok Napja során a lányok megbizonyosodhatnak arról, hogy a természettudományokkal, technológiával vagy informatikával összefüggő pályák nekik is valók, ezek is rendkívül sokszínűek, kreatívak, és az, aki ma ilyen szakmával rendelkezik szinte biztos, hogy élete végéig nem marad munka nélkül.

Mi ez?
A Lányok Napja során a lányok betekintést nyerhetnek a műszaki egyetemek, kutatóintézetek és vállalatok napi életébe. A fogadóhelyek megnyitják laboratóriumaikat, műhelyeiket és irodáikat, találkozókat szerveznek női professzorokkal és munkatársakkal, akik eleven példaként szolgálnak arra, hogy milyen érdekes és izgalmas egy műszaki egyetemen tanulni vagy egy technológiai cégnél dolgozni, akár nőként is.

Kinek szól?
Középiskolás lányoknak, akik már érdeklődnek a természettudományok, a műszaki tudományok vagy az informatika iránt, de azoknak is, akiknek még nincs határozott elképzelésük a pályaválasztással kapcsolatban, hiszen ez egy kiváló alkalom, hogy kedvet kapjanak olyan pályákhoz, amelyekről eddig keveset tudtak, vagy akár eszükbe sem jutott, mint pályaválasztási lehetőség.
 
Jelentkezés: a www.lanyoknapja.hu weboldalon az alábbi linken keresztül http://lanyoknapja.hu/programlista lehetséges. A programlistában város szerint is tudják szűrni a fogadóhelyeket.
 
A Lányok Napja programon való részvétel az igazgatók döntése alapján pályaorientációs napnak minősülhet, így a diákok igazoltan vannak távol az iskolából. Minden résztvevő a nap végén egy névre szóló emléklapot kap, amely a programon való részvételét igazolja.
 
További felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban forduljanak hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésre a lenti elérhetőségeinken.
 
Üdvözlettel,
 
Nők a Tudományban Egyesület
Lányok Napja Programiroda

Mobil: +36 30 656 1489;  +36 20 9361 365

E-mail: lanyoknapja@nokatud.hu
URL:    lanyoknapja.hu

 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek