Kanizsai Dorottya Gimnázium

Hamarosan indul az érettségi jelentkezés

Minden osztály a számára kijelölt jegyzőtől, illetve osztályfőnökétől kaphatja meg a szükséges információkat. A jelentkezéshez szükség van érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre. A jelentkezés határideje 2016. február 15. Az érettségi jelentkezéssel kapcsolatos határidőket nagyon komolyan kell venni, mert elmulasztásuk esetén a jelentkezés nem lehetséges!

Mindenkinek utána kell néznie a felvi.hu-n, illetve az adott egyetem honlapján, hogy melyek az adott iskolába a bemeneti követelmények.

Alaposan át kell gondolni, miből, milyen szinten jelentkezzünk érettségire! A jelentkezési lap pontos kitöltése nagyon fontos! Azt minden esetben a személyi igazolván, illetve a lakcímkártya adatainak pontos átmásolásával tegyük! A második, illetve harmadik keresztnevek feltüntetése is fontos, ha azok a személyi igazolványban is szerepelnek!

Reméljük, mostanra már mindenkinek sikerült eldöntenie, merre tovább! Adjunk egy esélyt álmainknak! Másodiknak jelöljük, amit reálisnak tekintünk, de ne pazaroljuk el az államilag finanszírozott féléveket olyasmire, amihez semmi kedvünk!

Ha valaki valamilyen mentességet kér, azt legkésőbb januárban jelezni és kérni kell az igazgató úrhoz írt kérvényben! Aki ezt elmulasztja, se mentességet, se időhosszabbítást nem kaphat!

Az előrehozott érettségire jelentkezőknek osztályozó vizsgát kell tennie, amire január végéig az igazgató úrhoz írt kérvénnyel jelentkezni kell! Ehhez a honlapon találtok nyomtatványt!

A tanároktól kapott információkra mindig figyelni kell, ezek nagymértékben megkönnyítik a vizsgát és javítják annak eredményességét!  Nagyon fontos az együttműködés!  Közös a cél: a sikeres érettségi! Tanáraink nagy tapasztalattal rendelkeznek, pontosan tudják, mire van szükség! Ha megteszitek, amit kérnek, minden rendben lesz.

Ha kérdésetek van, forduljatok osztályfőnökötökhöz, az osztály jegyzőjéhez, illetve a tanulmányi igazgató helyetteshez, Marosfalviné Pécz Judithoz!


Lovassné Vassné Enikő
Fotó: 2015-ös KDG érettségi

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek