Kanizsai Dorottya Gimnázium

Első hely a regionális történelem versenyen!

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanulói újabb első helyet zsebeltek be a Soproni Szent Orsolya Gimnázium által meghirdetett regionális történelem versenyen!

A verseny címe: „A boldog békeidők… és ami előtte volt”, Magyarország története 1849-1914 között.
A történelmi, művelődés- és kultúrtörténeti, tudománytörténeti tematikájú versenyen, amely idén már 10. alkalommal került megrendezésre és ahol  Vas megye, Zala megye és Győr-Moson-Sopron megye középiskolái vehettek részt. A szóbeli döntőre, melyre a legjobb nyolc csapatot hívták be az első forduló eredményei alapján, március 18-án került sort.

Tanulóink címvédőként, s Vas megyéből egyedüliként (!) vettek részt a megmérettetésen. A szóbeli döntőn színes, érdekes és színvonalas feladatokkal kellett a versenyzőknek megbirkózniuk. Csapatunk végig megbízhatóan és magabiztosan versenyezve első helyezést ért el! Ezúton is köszönjük a szervezők odaadó, lelkes munkáját!
A Döbrösi Rebeka(11.B), Kiss Péter (11.B), Kelemen Mihály (10.B) tanulók által alkotott csapatunk másodszor nyerte el az első helyet, Fullár Balázs tanár úr felkészítésével.
 
Gratulálunk!
 
 
2016.03.25. Pávolics Viktória
                                                                              Kanizsai Dorottya Gimnázium tanulója

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek