Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tanévzáró / Vakáció - 2019

Már nagyon vártuk, de, mint mindig, idén is elérkezett az utolsó tanítási nap. Június 14-én, pénteken szikrázott a napsütés, dühöngött a meleg, lezártuk az összes jegyet, így egy jó filmmel fejeztük be a tanévet. Peter Farrelly Zöld könyv című alkotása kapta a legjobb film díját az idei Oscar-gálán és most mi is meggyőződhettünk róla, nem érdemtelenül. Mindenkit lekötött a történet, pedig hosszú a film. A két főszereplő, Viggo Mortensen és Mahershala Ali hitelesen alakítja a karaktereket, akik mindketten szerethetőek. Jó élmény volt, a szervezést köszönjük Nagy Tamás tanár úrnak!

Ezen a napon minden táblára felkerült a VAKÁCIÓ szó utolsó betűje és a diákoknak, a végzősök kivételével kitört a nyári szünet.
Mi tanárok persze nem vagyunk ilyen szerencsések, hisz szabadságunk csak július 4-én kezdődik. Addig (de néhányunkra utána is) kemény munka, hosszú napok várnak ránk, hisz zajlik az érettségi, a pályázati elszámolások, a tanév végi értekezletek, osztályozó vizsgák, megírtuk a bizonyítványokat, (a két tanítási nyelvű tagozaton duplán), hogy csak a legfontosabbakat említsem!

Június 18-ra esett az évzáró napja. Már reggel nyolckor kezdtük, részint a nagy meleg, részint az érettségi miatt. Diákjaink ebben a tanévben utoljára bújtak ünneplőbe, hogy megadják a tiszteletet az elvégzett munkának. Merklin Ferenc igazgató úr felidézte a tanév néhány eseményét, méltatta az eredményeket és figyelmeztetett a nyár veszélyeire, mert mi mindenkit egészségben várunk vissza szeptemberben.

Majd a „díjkiosztó” következett. Szerencsére idén is hosszúra nyúlt a jutalmazottak sora, mert rengeteg szép eredményt értek el tanulóink. A jutalmakat a Szülői Munkaközösségnek, a Jövőért Alapítványnak, valamint a Szombathelyi Tankerületnek köszönhetjük.

Jutalmat kapott kiemelkedő tanulmányi munkájáért:

Katona Márk 9.A, Tasnádi Róbert 9.B, Zelles Gréta 9.C, Németh Hanna 10.b,

Tanulmányi versenyeken elért eredményeikért:
Tasnádi Róbert 9.b, Horváth Péter 9.b, Bíró Fanni 9.k, Vass Viktória 9.k Viniczay Gábor; Rozmán Bende; Babócsi Balázs 10.a, Takács Boglárka Anna, Pintér Bence 10.k, Szabó Patrícia, Horváth Réka, Somogyi Laura 11.c , Bokor Levente, Sarang Botond, Végh Ádám 11.k

Kulturális munkájáért, tevékenységéért:
Sipos Hanna Rut 9.a, Szabó Bence 9.a, Janzsó Ádám 9.kny, Csizma Blanka 9.k, Balló Petra 10.b, Kovács Dávid 10.b, Domonkos Dóra 10.b, Gaján Petra 11.a, Pozsgaz Laura 11.b, Kovács Kornél 11.b, Mászáros Viktória 11.b,

Közösségi munkájáért:
Lukács Márton Tamás 9.C, Viniczay Gábor 10.a, Gergits Konrád 10.a, Szabó Anna Boglárka 10.b,

Eredményes sport tevékenységéért:
Szmolek Emánuel 10.b

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármestere, Dr. Puskás Tivadar jutalmazta azokat a tanulókat, akik országos tanulmányi versenyen 1-3. helyezést értek el. A Díszoklevelet Merklin Ferenc igazgató úr adta át.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium tanulói közül Díszoklevelet kapott:
Babócsi Balázs, Rozmán Bende, Viniczay Gábor (10.a) tanulók a "Matematika mindenkinek" versenyen elért 2. helyezésükért
Horváth Réka, Somogyi Laura, Szabó Patrícia (11.c) tanulók a "Matematika mindenkinek" versenyen elért 2. helyezésükért
Bokor Levente, Sarang Botond, Végh Ádám (11.k) tanulók a "Matematika mindenkinek" versenyen elért 3. helyezésükért
Tasnádi Róbert (9.b) az országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny 1. helyezéséért,
illetve felkészítő tanáraik: Sinkó Andrea és Szandtner Péter.

Az ünnepség végén, ahogy már megszokhattuk, felcsendült az örökzöld Pancsoló kislány, és mindenki visszament a tanterembe, hogy átvegye munkája gyümölcsét.

Nagyon jó szünidei kikapcsolódást, jó pihenést és jó időt kívánunk mindenkinek!


 
2019. julius 03 Lovassné Vass Enikő


Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek