Kanizsai Dorottya Gimnázium

Koszorúcska - 2019

Beszámoló a Koszorúcskáról

A Kanizsai Dorottya Gimnázium régi hagyománya szerint a kilencedik évfolyamosok heti egy órában táncot tanulhatnak. Ez azok számára, akiknek ez a terület eddig ismeretlen volt, egy új, érdekes és izgalmas lehetőséget jelentett.

Nagy lelkesedéssel vetettük bele magunkat a tánctanulásba. Jó hangulattal ismertük meg a különböző táncfajtákat. Tanárnőnk, Rimányi Judit nagy türelemmel, kimagasló szaktudásával és nagyon jó humorával vezetett be minket a bonyolult lépések világába.

Átsegített minket a nehézségeken, színt vitt a napunkba, és nem hagyott minket elcsüggedni még akkor sem, ha valami elsőre nem sikerült. De nem csak a Tanárnőtől, hanem egymástól is sokat tanultunk, játszva sajátítottuk el a tánclépéseket. Magam és társaim nevében is bizton állíthatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat.

A sok kitartó gyakorlást egy ünnepélyes zárás, a Koszorúcska követte, ahol számot adhattunk frissen szerzett tánctudásunkról. Partnereinkkel felkészülten, jó hangulatban mutattuk be a különböző táncokat. Szüleink és a meghívott vendégek meghatódva kísérték figyelemmel begyakorolt lépéseinket. Nemcsak sokféle tánc alapjaival ismerkedtünk meg, hanem ezáltal is gyarapíthattuk tudásunkat. Sokak nevében mondhatom, hogy kiléptünk a komfortzónánkból, de megérte, és minden percét élveztük. Nagyon hiányozni fognak ezek az órák!!

Ezúton szeretnénk megköszönni az iskolánknak a lehetőséget és Rimányi Judit Tanárnőnek az odaadó és lelkiismeretes felkészítést!
 
Tasnádi Róbert 9.b
"Egy, két, há’, chachacha"

A Kanizsai Dorottya Gimnázium kilencedikes tanulói egy délután erejéig lecserélték tornacsukájukat alkalmi cipőre, és megszokott farmernadrágjuk helyett ünnepi ruhát öltöttek magukra, ugyanis elérkezett az a csütörtöki nap, amikor megmutathatták, hogy mit tanultak az elmúlt tanév táncóráin.

A rokonok és a barátok a nézőtéren, a diákok pedig a mozi folyosóján várták, hogy felcsendüljön a várva várt bevonuló zene. Minden táncosban meglapult az izgatottság, de tisztában voltak vele, hogy a színpadon az egyetlen dolguk az, hogy jól érezzék magukat.

A négy osztály tanulói négy csoportban járták el a nekik jutó táncot. Hallhattunk felcsendülni rumba és szamba zenét is, de keringőre is forogtak a szoknyák. A nézők számos kipirult arcot, diadalittas mosolyt láthattak a diákokon, akik legjobb tudásuk szerint lépdeltek a zene ütemére. Ha a közönség elégedett ovációja nem lett volna elég, a lányok nagy meglepetésére táncospárjuktól egy-egy szál vörös rózsát is kaptak. Ezután már csak a sok gratuláció fogadása és a fényképek készítése maradt hátra, amit mindenegyes diák maximálisan kiérdemelt, hiszen hónapok munkáját mutatta ma be.

A kilencedik évfolyam négy osztályának és egy csodálatos táncoktató tanárnő (Rimányi Judit) közös munkájának a gyümölcsét láthattuk ma, ami bizonyosan mély nyomott hagyott mindenkiben, aki valamilyen formában részese volt a történetnek.
 
Varga Boglárka Csenge 9.B

A rendezvényen készült fotóinkat a Galéria & Média menüpont alatt tekinthetik meg.

 
2019. június 04.  Fotó: Merklin Ferenc

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek