Kanizsai Dorottya Gimnázium

Koszorúcska 2017 - A KDG diákjainak táncbemutatója

Szeptemberben kezdtünk megismerkedni a társastánccal. Eleinte bizonytalanul mentek a lépések. A heti egy óra keretében lehetőségünk volt a különböző koreográfiák elsajátítására. Hónapokon keresztül gyakoroltunk, hogy minél ügyesebbek lehessünk.

Május 26-án került megrendezésre a nagy megmérettetés, a Koszorúcska, azaz a 9. évfolyam diákjainak a táncbemutatója, melynek a Savaria Mozi adott otthont.

Az eseményt nagy izgalommal vártuk, amelyen szüleinknek; nagyszüleinknek, valamint a tanárainknak tettünk tanúbizonyságot a megszerzett tudásunkról. Rimányi Judit, táncoktatónk külön csapatokba osztott be minket, így vonultunk be a nagyterembe.

A tanárnő által kiválasztott táncokat mutatták be az egyes csoportok. A keringők megtanulása okozta a legkevesebb problémát, általánosságban a Jive jelentette a fő kihívást, de személytől függően a többi tánccal is meggyűlt a bajunk.

Sokkal nehezebbnek gondoltuk ezt a megmérettetést, azt gondoltuk, hogy kezdő létünkre mulatságos lesz a fellépés, de pozitívan csalódtunk, mert a családtagjainkat és a tanárainkat büszkeség töltötte el.

A bemutató után 2 diák az évfolyam nevében megköszönte tanárnőnknek az egész éven át zajló táncoktatást.
 
A rendezvényen készült fotóinkat Galériánkban tekinthetik meg. laugh

 
2017.05.31. Fűzi Réka 9.B


 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek