Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kirándulásunk Pécsett és környékén

Május utolsó előtti hétvégéjén osztálykiránduláson vettünk részt. Az út a busszal - bár hosszú volt -, hangulatosan telt, ugyanis énekléssel ütöttük el az időt.

Kirándulásunk első állomása Bikal volt, ahol egy élménybirtokon töltöttünk el egy tartalmas délutánt. Bejártuk a reneszánsz „várost”, szemtanúi voltunk egy lovagi tornának, valamint kipróbáltuk az ország első menekülőszobáját. Számomra az utóbbi volt a legizgalmasabb. Ez a program próbára tette az osztály kommunikációs képességét és ügyességét is. Csapatmunkával és egy kis segítséggel az idő lejárta előtt (50 perc alatt) sikerült összeraknunk a széf kódját, ami az ajtót nyitó kulcsot tartalmazta.

Kora este élményekkel tele indultunk a szállásunkra, amely Pécsett a református kollégiumban volt. Itt, miután berendezkedtünk, egy éjszakába nyúló vetélkedőn vettünk részt, melyen rengeteget nevettünk és sok mindent megtudtunk egymásról.

Kaptunk kérdéseket az osztály életéből, táncoltunk egyre kisebbre hajtogatott csomagolópapíron kedvenc zenéinkre, egyensúlyoztunk pingponglabdát kanálban futás közben, tanárainkat próbáltuk felismerni kiskori képeiken, írtunk ódát osztályfőnökünkhöz és kedvenc fizika tanárunkhoz …

A vidám éjszaka után álmosan indultunk a városba, ahol a reggelizést követően a dzsámit tekintettük meg. Itt érdekes kisfilmet láttunk az épület történetéről és sok mindent megtudtunk az egykor török uralom alatt álló Pécsről is.

A délutánt a Mecsextrém parkban töltöttük: boboztunk és a kötélpályát is kipróbáltuk, majd Mohácsra indultunk.

A mohácsi csata helyszínén a külsőleg a magyar koronára hasonlító látványközpontban láthattunk a tömegsírokban talált fegyvereket és maradványokat, de megtekintettük az emlékparkot is, ahol a csata áldozatainak és iskolánk névadójának, az elesetteket eltemető Kanizsai Dorottyának is emléket állítottak.

Bár kimerülten szálltunk fel a buszra, a hazafelé vezető utat is hangosan és jókedvűen töltöttük. A kiránduláson rengeteg élménnyel gazdagodtunk és nagyon jól éreztük magunkat, ezért ezúton is köszönjük osztályfőnökünknek, hogy ilyen élménydús utat szervezett nekünk!
 
 
2017-05-30 Horváth Zsófia 10.B

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek