Kanizsai Dorottya Gimnázium

Az égiek ezúttal is kegyesek voltak a ballagókhoz

Évek óta az időjárás az egyik fő téma ballagás előtt. Vajon lesz eső? Idén még jégesővel is fenyegettek. A Kanizsai Dorottya Gimnázium a Fernces kertben, más néven a Történelmi Témaparkban rendezi meg a végzősök búcsúztatását, tehát egyáltalán nem elhanyagolható szempont, süt-e a nap, vagy sem?

Kilencedikes osztályfőnökként a gyerekekkel együtt fogvacogva vártuk, hogy a KDG színeiben pompázó százéves kapuban felbukkanjon az iskola zászlaja, majd nyomában a ballagók. „Most búcsúzunk, és elmegyünk”, hangzott a jól ismert dal, és megindult a menet az Aréna utcában. Az osztályok felsorakoztak a küzdőtéren és kezdetét vette az ünnepség.

Molnár Bianka szavalata után először a szülői munkaközösség elnökétől vettünk búcsút.  Pusztai Krisztina négy éven keresztül dolgozott tanulóinkért. Ezt követően Módos Tibor igazgató úr lépett a pulpitusra. Megköszönte a szülők, az osztályfőnökök és az iskola tanárainak munkáját, hisz csak így, együttes erővel lehetett az iskola hagyományainak megfelelően, testileg és lelkileg egészséges, érett fiatalokat felnevelni.

A Vas Megyei Közgyűlés elnökének levelét Merklin Ferenc tanár úr olvasta fel, majd elkezdődött a jutalmazások sora. Elsőként Senvicki Ákost szólították, aki mind az öt évben színötös bizonyítványt szerzett. Versenyeredményekért, kiemelkedő kulturális tevékenységért, sportteljesítményért és közösségi munkáért szerencsére ebben az évben is sokakat „kellett” díjazni.

A végzősök nevében Pálóczi Dalma, 12. K osztályos tanuló búcsúzott, igazán megható szavakkal, majd megtörtént az ünnepélyes zászlóátadás.

A Kanizsai egyetlen ünnepségéről sem hiányozhat a zene. A zenei „igazgató”, Kocsisné Körmendi Klára ezúttal nem volt jelen, hisz saját gyermeke ballagásán, egy egészen más szerepben kellett helytállnia, de a „Zene az kell” elvén Jesztl Fanni, Fejes Míra és Baráth Boglárka ezúttal is szép pillanatokkal örvendeztette meg a hallgatóságot.

Zárásként Malachowsky Kornél tolmácsolta Kiss Virág vidám, de elgondolkodásra késztető szavait és egyben képletesen átvette a stafétabotot a ballagó évfolyamtól.A nap hátralévő része még az ünneplésé volt, de hétfőn kezdődik a kemény próba a magyar nyelv és irodalom írásbelivel!
Sok sikert kívánunk!

Az iskolai teremdíszítésről és a ballagásról készült fotóinkat Galériánkban találják meg.
 JUTALMAZOTTAK
 
Senviczki Ákos 12. K A gimnáziumi 5 éve alatt minden tanévet kitűnő eredménnyel zárt.
Kudler Szilvia 12. B az Országos József Attila Mese-Vers-és Novellaíró Pályázat külündíjasa, sokoldalú közösségi munka.
Kiss Péter 12. B Sokoldalú történelmi és irodalmi tevékenységéért, versenyeredményeiért.
Mezősi Lúcia 12. C Kiemelkedő művészeti tevékenységéért.
Mayer Borbála 12. C Kiemelkedő művészeti tevékenységéért.
Mentes Laura 12. K Kiemelkedő közösségi munkájáért ajándékkönyvet kap.
Kulcsár Laura 12. B Kiemelkedő közösségi munkájáért ajándékkönyvet kap.
.
 
A jutalmakat Mentes Vilmos, a Baráti Kör elnöke; Pusztai Krisztina, a Szülői Közösség elnöke és Módos Tibor iskolánk igazgatója  adta át


A Diáksport Egyesület jutalmazta az iskola kiváló végzős sportolóit.
 
Gazdag Réka 12. K Röplabdacsapat Diákolimpia Országos döntő 7. és 8. helyezett csapat tagjai:
Simon Fanni  12. C
Horváth Anna 12. C
Vancsik Petra 12. B Kick-boksz Diákolimpia országos döntőjén 2. helyezett
Szabó Viktória 12. B Vívás Diákolimpia országos döntőjén 3. helyezett
Németh Dániel 12. C Atlétika Diákolimpia országos döntőjén 6. helyezést ért el 4X1500 méteres váltófutás tagjaként
 
A jutalmakat átadta az Egyesület elnöke, Pezenhófer György.

       
Az idei végzős évfolyamon is voltak olyanok, akik a közösség sorsát szívükön viselték, készek voltak tenni az iskolai diákélet felvirágoztatásáért.  A Diákönkormányzat díjazottjai:
 
Payor Adél 12. K
Mentes Laura 12. K
Török Nikolett 12. A

A Diákönkormányzat elismerését Kovács Kinga Virág 10. K DÖK-elnök adta át.


A műsorban elhangzott dalok és zeneszámok:
Áldás - Molnár Bianka 10. B
Hooligans: Küzdj az álmodért  - Jesztl Fanni 10. k, Baráth Boglárka 9. Kny, Fejes Mira 9. Kny, gitáron kísér: Boncz Gyöngy 10.K Vörös Dávid 9.K
 

 
2017.05.06. Lovassné Vass Enikő

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek