Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány - Vendégünk lesz Torjay Valter

Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola a 100. tanévében is gondol az ünnepre, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt.  A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket.

Következő vendégünk Torjay Valter, festőművész, művészettörténész, tanár.

Torjai Valter 1983-ban érettségizett a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. 1988-ban a a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola rajz-történelem szakán, 2002-ben az ELTE Művészettörténet szakán diplomázott. Szakterülete a századforduló, illetve a XIX. század hazai bútorművessége, valamint festészete.


Fő érdeklődési területe a szimbolizmus. Véleménye szerint a művészetet vissza kell adni azoknak, akiket illet: a közönségnek. „…a figuratív, természetelvű festészetben hiszek: ha az jó volt Böcklin, vagy Mednyánszky számára, jó lesz az nekem is!”

1992-től dolgozik a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában, ahol művészettörténetet, néprajzot és bútortörténetet is tanít.

Legfőbb feladatának tartja a tehetséges fiatalokat az igazi értékek felé vezérelni, segíteni őket önmaguk felfedezésében. Több publikációja is megjelent főleg a sírkő- és bútorművesség területén. A szombathelyi, monarchia kori asztalosmesterekről szóló könyvét 2006 végén adták ki.

Előadásának címe:       Itt kezdődött ...
 
Időpont: 2016. december 13., 17 óra

A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!

 
2016.12.06. Merklin Ferenc
Fotó: Torjan Valter

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek