Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány – vendégünk lesz Lotz Marianne és Bazsó Zoltán bírók

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola a 100. tanévében is gondol az ünnepre, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt. A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket.

Következő vendégeink Lotz Marianne, polgári ügyszakos törvényszéki bíró és Bazsó Zoltán, a Szombathelyi Törvényszék polgári ügyszakos bírája. Lotz Marianne Budapesten született, 1973-ban érettségizett a KDG-ben. 1978-ban szerezte diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán. Jelenleg a Győri Törvényszék Polgári-Gazdasági-Közigazgatási Kollégiumának vezetője. A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam és Jogtudományi Karán gazdasági jogot oktat.

Bazsó Zoltán, Szombathelyen született, családjával (szülei, házastársa, két gyermeke) most is itt él. 1983-ban érettségizett a KDG-ben. Pécsett végezte el a jogi egyetemet, majd 1989-ben került a Szombathelyi Járásbíróságra fogalmazónak és 1991-ben kapott bírói kinevezést. 2002 óta törvényszéki bíró.

Vendégeink közösen idézik fel a KDG-s időket, mesélnek a szakma szépségéről, érdekességeiről.

A beszélgetés után egy előadást is meghallgathatunk, hiszen Lotz Marianne szívesen kutat kultúrtörténeti eseményeket, melyek nem kizárólag a jogi érdekességekre terjednek ki, hanem inkább a történelmi személyek emberközeli ismertetése a célja. Március 6-ához kapcsolódik egy érdekes évforduló: Mária Terézia 1777. március 6-án rendelkezett úgy, hogy a nagyszombati egyetem Budára költözzön.

Az előadás címe: Mária Terézia és a magyarok

Időpont: 2018. március 6. 17 óra

A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!

 

2018. március 02. Merklin Ferenc


 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek