Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány - Vendégünk lesz Dr. Sóti László

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola a 100. tanévében is gondol az ünnepre, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt.  A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket.
 
Következő vendégünk Dr. Sóti László, allergológus – klinikai immunológus főorvos, csecsemő- és gyermekgyógyász.
 
1984-ben érettségizett a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. Orvosi munkáját a Markusovszky Kórház gyermekosztályán kezdte. Majd Budapesten és Bostonban (Harvard – kutatási labor) tanult és ezeken a helyeken dolgozott.

1999-ben alapította a feleségével az Allergia Centrumot, ahol a közismert gyermek és felnőtt tüdőgyógyászati, allergológiai, immunológiai és gyermekgyógyászati betegségeken kívül kiemelten foglalkoznak mind a 4 típusú allergia kivizsgálásával és gyógyításával.

2004 óta egy nemzetközi allergológiával foglalkozó csapattal dolgozik együtt és a világ különböző pontjain publikál: pl. Dallas, Barcelona, Philadelphia, Seattle, Varsó, Miami, Bécs, Genf, stb.
 
Jelenleg Bécs Város Önkormányzati Kórházában dolgozik, egy tüdőgyógyászati és allergológiai profilú szakambulanciát vezet.
 
Előadásában munkájáról, az allergiás betegségekről tudhatunk meg érdekességeket.
 
Időpont:   2016. október 18., 17 óra
 
 
A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!

 
2016.10.12. Merklin Ferenc
Fotó: Vaol.hu
   

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek