Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány - vendégünk lesz Dr. Hajba Ferenc

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola a 100. tanévében is gondol az ünnepre, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt.
 
A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket.
 
Következő vendégünk Dr. Hajba Ferenc, a Kanizsai Dorottya Gimnázium egykori igazgatóhelyettese, a gimnázium kórusának örökös karnagya.
 
Hajba Ferenc 1944-ben született. 1967 óta tanít, 1974-től a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. Tanulmányait Pécsett végezte magyar–orosz–ének-zene szakon. Budapesten elvégezte a felsőfokú karvezető képzőt, majd alapító tagja lett a Szombathelyi Szimfonikus Zenekarnak, és 27 éven keresztül, egészen 2001-ig vezényelte a Haladás Férfikart.

„A lelkem egyik fele a zene” – vallja a tanár úr, a mai napig nem tud elszakadni a zenétől, énekléstől. Nem véletlen, hogy 2006-ban megalapította a Kanizsai Dorottya Gimnázium Nosztalgia Kórusát, vagy ahogy sokan ismerik, a KÖTYÉ-t (Kanizsais Öreg Tyúkok Egyesülete).
 
A beszélgetésen hallhatunk zenei hitvallásáról, pályájáról, karvezetésről.
 
Az előadás kivételesen korábban kezdődik!
Időpont: 2017. február14. 16 óra 30 perc.
 
 A rendezvényre szeretettel várjuk!
 

2017.02.07.
Módos Tibor             Merklin Ferenc
    igazgató                     szervező     
  Fotó: Vas Népe

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek