Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány - Vendégünk lesz Dr. Borhy László

Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola a 100. tanévében is gondol az ünnepre, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt.
 
A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket.
 
Következő vendégünk Dr. Borhy László, egyetemi tanár, akadémikus, ELTE BTK dékánja, a Régészettudományi Intézet igazgatója.
 
Borhy László 1981-ben érettségizett a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. 1988-ban végzett az ELTE BTK-án történelem-régészet szakon. A Régészeti és Művészettörténeti Társulat, valamint az Ókortudományi Társaság tagja. 2004-ben a Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat Kuzsinszky Bálint-emlékéremmel tüntette ki. 2013-tól a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja; Komárom város Díszpolgára.
 
Fő tudományos tevékenysége: régészeti kutatások a késő római hadtörténet, római császárkori művészet, ókori falfestészet területén; római koros tanásatás vezetése Brigetio polgárvárosában (Komárom-Ószöny)
.
 
Előadásának címe: Brigetioi ásatások
 
Időpont: 2016. november 15., 17 óra

A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!
 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek