Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány - az évadnyitó előadás vendége Szommer Ildikó

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, idén indult a 100. tanévünk. A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket ebben a tanévben is.

Az évad első vendége Szommer Ildikó, a Szent Márton Programiroda vezetője.

Szommer Ildikó a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban érettségizett. Történész, népművelő, olasztanár, kulturális menedzser. Diplomáit a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán, az ELTE-én és a Szegedi Tudományegyetemen szerezte. 1997-2013 között a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatóhelyettese és a közművelődési terület vezetője.

Munkásságának kiemelkedő eredménye a Savaria Történelmi Karnevál 15 éven át tartó megszervezése. Az ő irányítása alatt országosan is elismert rangra emelkedett a város legnagyobb rendezvénye. 2014-ben Év Fesztiválszervezője díjat vehette át.

2014-ben kitüntető feladattal bízta meg a város vezetése: Szent Márton születésének 1700. évfordulójához és a szent kultuszának kiterjesztéséhez kapcsolódó események szervezője, a Szent Márton Programiroda vezetője lett.

Szommer Ildikó életében az egyik legfontosabb feladat a kulturális örökség és különösen a helyi értékek védelme, a tárgyakban és a szellemben megőrződött múlt elemeinek gondozása és átörökítése.
 
A Tea és Tudomány sorozatban Szombathely legnagyobb rendezvényének történetéről, a Savaria Történelmi Karneválról és a Szent Márton évről beszél majd.

Időpont:    2016. szeptember 27., 17 óra
 
A rendezvényre szeretettel várjuk!

2016. szeptember 19.
Merklin Ferenc
Fotó: Vaol.hu
   

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek