Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány - Vendégünk lesz Dr. Polgár Tibor

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola a 100. tanévében is gondol az ünnepre, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt.  A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket.
 
Következő vendégünk Dr. Polgár Tibor, a NYME Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Sporttudományi Intézetének igazgatója.
 
Polgár Tibor 1975-ben érettségizett a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. 1980-ban diplomázott a Testnevelési Főiskolán. Edzői diplomáit is itt szerezte atlétika, úszás és tenisz sportágban. 1981-től dolgozik a szombathelyi felsőoktatásban. A szombathelyi egyetemen többek között a következő tárgyakat oktatja: atlétika, sí, sportlövészet, sportszaknyelv, sportpedagógia.
1992-től a BDF Sportági Tanszék vezetője volt, majd 2002-től: a BDF Testnevelési és Művészeti Főiskolai Kar kari főigazgató-helyettese.
2006-tól: a Sporttudományi Intézet igazgatója, 2012-től: NYME MNSK dékánja.
2001-től a Szombathelyi Atlétikai Szövetség elnöke, 2008-ban megkapta a „Sportért és művészetért” díjat.
 
Fő kutatási területe a képességek vizsgálata, fejlesztése, motiváció, a tanulás és a sportolás viszonya, sporttudományi alapfogalmak hazai és nemzetközi értelmezése, oktatófilmek készítése.
 
Előadásának címe: A rekreáció szerepe a XXI. században
Időpont: 2017. január 17. 17 óra
 
A rendezvényre szeretettel várjuk!
 
 
2017.01.10.
Módos Tibor             Merklin Ferenc
igazgató                   szervező    

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek