Kanizsai Dorottya Gimnázium

Meghívó a KDG karácsonyi templomi koncertjére

Hetek óta nagy az izgalom az énekkar háza táján, és gyakran lehet hangszerüket szorongató diákokat látni a folyosón. Egyre többen, és egyre gyakrabban kopogtatnak a tanári ajtaján Kocsisné Körmendi Klára tanárnőt keresve. Ha nem tudnánk, hogy közeleg a karácsony, ezekből a jelekből sejtenénk, mert a készülődés oka a Kanizsai Dorottya Gimnázium szokásos karácsonyi koncertje.

Hosszú évek óta csendülnek fel a csodálatos karácsonyi dallamok a Szent Erzsébet Templom falai között, s töltik meg a hallgatóság szívét melegséggel.

Ezt a melegséget a lelkes szereplőknek és még lelkesebb tanáruknak köszönhetjük, aki időt és energiát nem sajnálva felkészíti a kórust és a szólistákat a fellépésre.

A templom kitűnő akusztikája és a csodálatos kulisszák sajátos hangulatot adnak a koncertnek.

Vannak évről évre visszatérő vendégek, akik egyszerűen csak a zenei élményre vágynak, de iskolánk tanulói, a szülők és a dolgozók is nagy számban képviseltetik magukat. Megéri időben érkezni, hisz előfordulhat, hogy a későn érkezők kívül rekednek.

A programot zenei szólisták és ünnepi versek is színesítik. Néhány éve megalakult a gimnázium Nosztalgia Kórusa Dr. Hajba Ferenc karnagy vezetésével, aki évtizedekig vezényelte a KDG énekkarát. Igényes műsorukkal ők is hozzájárulnak a koncert sikeréhez.

A koncert időpontja: 2014. december 16. kedd, 16 óra
Helyszíne: a Szent Erzsébet, közismert nevén Ferences Templom.


:  
Ha Önöknek még nincs programjuk kedd délutánra, jöjjenek el, mindenkit szeretettel várunk!
            

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek