Kanizsai Dorottya Gimnázium

Programajánló

Karácsonyi képeslapok

2014.12.23.

Lassan megszűnőben van az a szép szokás, hogy az emberek karácsony közeledtén képeslapokkal köszöntik egymást, kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánva. Régen nagyon vártuk ezeket a lapokat, gyönyörködtünk bennük, számolgattuk, mennyi hiányzik még, ki feledkezett meg rólunk. Persze akkor még nem volt Internet. Aki üzenetet akart küldeni a szeretteinek, annak el kellett sétálnia postára.

Az I. Világháború Emlékezete Mai Szemmel - Kiállítási meghívó

2014.12.11.

A Zonta Club Szombathely szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai és Látogató központban rendezendő, az OKIT által rendelkezésre bocsátott festmények vándorkiállítására.   MEGNYITÓ:  2014. december 9-én 16.30 órakor a Kámoni Arborétumban – Szombathely, Szent Imre herceg utca 84/b. A kiállítást megnyitja és történelmi áttekintést ad a kiállításhoz: Pallósiné Dr. Toldi Márta, nyugalmazott könyvtár igazgató és Dalos Tibor, Reményik Sándor általános iskola történelem tanára.

Meghívó a KDG karácsonyi templomi koncertjére

2014.12.10.

Hetek óta nagy az izgalom az énekkar háza táján, és gyakran lehet hangszerüket szorongató diákokat látni a folyosón. Egyre többen, és egyre gyakrabban kopogtatnak a tanári ajtaján Kocsisné Körmendi Klára tanárnőt keresve. Ha nem tudnánk, hogy közeleg a karácsony, ezekből a jelekből sejtenénk, mert a készülődés oka a Kanizsai Dorottya Gimnázium szokásos karácsonyi koncertje.

Magyar Holokauszt Emlékév - 2014, Emléktábla avatás 2014. december 17-én

2014.12.09.

A magyarországi Holokauszt 70-ik évfordulója alkalmából a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium és a gimnázium Baráti Köre Holokauszt megemlékezést szervez és emléktáblát állít az iskolából 1944-ben Auschwitzba deportált tanárok és tanulók tiszteletére. Az iskola 18 diákját és két tanárát rakták fel 1944-ben az Auschwitz felé tartó vonatra. Az elhurcoltak között volt Szemző Magda,

MP3

 

Oldal

1 2 3 4 5 6 7  

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek