Kanizsai Dorottya Gimnázium

Programajánló

Nemzetközi π-nap - π-KNIK a KDG-ben

2015.03.05.

3.14.15. 9:26:53   Mi ez a szám, fiatalok? Talán egy kód? Neeem! Talán egy számlaszám? Neeem! Hát akkor mi ez? π! π! π!      A nemzetközi π - nap a matematika egyik leghíresebb s tán legismertebb irracionális számának, a π számnak az ünnepe. A π - napot 1988 óta március 14-én tartják meg, mivel a hónap számjegye a 3 mellett 14-én a π első két tizedes jegyéig megegyezik. Ez alkalomból világszerte vetélkedőkkel, konferenciákkal „ünnepelnek”. Mi pedig immár hagyományosan a KDG-ben egy kiállítással és egy π-knikkel a laborban.

Újra véradás lesz a KDG-ben most pénteken

2015.03.04.

Ősszel Hosszú Ivett „Első véradó” megosztotta velünk gondolatait arról, hogyan is szánta rá magát erre a hősiesnek mondható tettre: „Szeretek más embereken segíteni, ezért tartottam fontosnak, hogy amint lehet, részt vegyek az iskolai véradáson.” Legyőzte félelmét és belevágott, mert arra gondolt, akár három ember életét is megmentheti egy kis fájdalom árán.

Dorottya báli szösszenet

2015.02.05.

A Kanizsai Dorottya Gimnáziumban hosszú évtizedek óta minden évben megrendezésre kerül a Dorottya-bál, rendszerint a Dorottya névnaphoz kötődően. A bál ötletét egyrészt az iskola névadója, Kanizsai Dorottya adta, másrészt kapcsolódás fedezhető fel Csokonai Vitéz Mihály, Dorottya című vígeposzához.   A Dorottya gyönyörű név, nézzük, honnan is ered! A Dorottya név a görög Dorotheosz női változatának, a Dorotheának magyarosított alakja. Jelentése: Isten ajándéka.

Dorottya Bál 2015 - Meghívó

2015.01.20.

Az idei évben a Dorottya Bál, az iskola tradicionális bálja február 13-án 19 órától kerül megrendezésre az iskola diákönkormányzatának szervezésében.  A bál helyszíne: Place Cafe & Restaurant Szombathelyen. Megjelenés alkalomhoz illő öltözékben. A bálra az iskola diákjait, tanárait, dolgozóit és az ő vendégeiket várjuk, a rendezvény zártkörű.  A meghívók száma nincsen korlátozva, belépőjegyeket az iskolában lehet venni

Holdosi József: Téli mese

2014.12.26.

  Üdvözöllek, Idő! - tárta ki az ajtót Apó. Markába akart fogni néhány hópelyhet, megmosni velük az arcát, de akkor kirepültek a kezéből és a küszöbre ültek, fehéren sziporkázva aprót nevettek rajta, és vízzé változtak át. „Tehát meghalok - gondolta. - Csúnya dolog, hogy épp most, karácsony napján." - Várhattál volna. Idő ! - morgott. - Mi lesz így a fiúval, hiszen hat éves még csak. - Örökké nem élhetsz, öreg, megértetted a hópelyhek üzenetét, vedd hát tudomásul ! -mondta a szél és odapréselte a küszöbre.

Karácsonyi képeslapok

2014.12.23.

Lassan megszűnőben van az a szép szokás, hogy az emberek karácsony közeledtén képeslapokkal köszöntik egymást, kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánva. Régen nagyon vártuk ezeket a lapokat, gyönyörködtünk bennük, számolgattuk, mennyi hiányzik még, ki feledkezett meg rólunk. Persze akkor még nem volt Internet. Aki üzenetet akart küldeni a szeretteinek, annak el kellett sétálnia postára.

Az I. Világháború Emlékezete Mai Szemmel - Kiállítási meghívó

2014.12.11.

A Zonta Club Szombathely szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai és Látogató központban rendezendő, az OKIT által rendelkezésre bocsátott festmények vándorkiállítására.   MEGNYITÓ:  2014. december 9-én 16.30 órakor a Kámoni Arborétumban – Szombathely, Szent Imre herceg utca 84/b. A kiállítást megnyitja és történelmi áttekintést ad a kiállításhoz: Pallósiné Dr. Toldi Márta, nyugalmazott könyvtár igazgató és Dalos Tibor, Reményik Sándor általános iskola történelem tanára.

Meghívó a KDG karácsonyi templomi koncertjére

2014.12.10.

Hetek óta nagy az izgalom az énekkar háza táján, és gyakran lehet hangszerüket szorongató diákokat látni a folyosón. Egyre többen, és egyre gyakrabban kopogtatnak a tanári ajtaján Kocsisné Körmendi Klára tanárnőt keresve. Ha nem tudnánk, hogy közeleg a karácsony, ezekből a jelekből sejtenénk, mert a készülődés oka a Kanizsai Dorottya Gimnázium szokásos karácsonyi koncertje.

Magyar Holokauszt Emlékév - 2014, Emléktábla avatás 2014. december 17-én

2014.12.09.

A magyarországi Holokauszt 70-ik évfordulója alkalmából a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium és a gimnázium Baráti Köre Holokauszt megemlékezést szervez és emléktáblát állít az iskolából 1944-ben Auschwitzba deportált tanárok és tanulók tiszteletére. Az iskola 18 diákját és két tanárát rakták fel 1944-ben az Auschwitz felé tartó vonatra. Az elhurcoltak között volt Szemző Magda,

MP3

 

Oldal

1 2 3 4 5 6 7  

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek