Kanizsai Dorottya Gimnázium

Programajánló

Tea és Tudomány - Vendégünk lesz dr. Asbóth Mária

2015.12.11.

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola már idén gondol az ünnepre, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt. A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket. Következő vendégünk dr. Asbóth Mária, a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportjának vezetője,

Meghívó a KDG Karácsonyi Koncertjére

2015.12.10.

Idén már sokadszorra kerül megrendezésre a Kanizsai Dorottya Gimnázium karácsonyi koncertje a Ferences templomban (hivatalos nevén Szent Erzsébet templom). Szívet melengető dolog hallgatni tanítványaink énekét, az általuk tolmácsolt verseket és a hangszeres szólisták játékát. Kevés középiskola dicsekedhet olyan zenei élettel, mint a miénk! Szereplők és nézők egyforma lelkesedéssel készülnek a csütörtök délutánra, amikor újra felcsendül a „Stille Nacht”.

Hogyan kerül a dodekaéder a karácsonyfára? - Karácsonyi meghívó a Laborba

2015.12.02.

Michael Faraday (1791-1867) minden idők egyik legnagyobb fizikusa és vegyésze volt. Faraday és tudós társai 1825-től majdnem minden Karácsonykor előadást tartottak az angol Királyi Intézetben (Royal Institution) fiataloknak és érdeklődő felnőtteknek érdekes fizikai és kémiai jelenségekről. Az előadások témája mindig változott, és Faraday utolsó,híres 1860. évi Karácsonyi előadásának témája a gyertya égése volt.

Tea és Tudomány - Vendégünk lesz dr. Gyurácz Ferenc irodalomtörténész

2015.11.27.

A 2017-2018-as tanévben ünnepli a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola már idén gondol az ünnepre és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt. A Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket 2015. decembe 1-én 17 órára a KDG-be.

Tea és Tudomány - új délutáni előadássorozat a KDG-ben

2015.11.13.

A 2017-2018-as tanévben ünnepli a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola már idén gondol az ünnepre és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt. A T&T, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket. A két tanítási nyelvű gimnázium a legfinomabb angol teákkal vár mindenkit, emellett különböző tudományterületek érdekességeibe, legújabb eredményeibe vezeti be az érdeklődőket.

la BOR day - Meghívó a Labor programjára

2015.11.05.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium természettudományi laborja 'la BOR day' címmel az őszhöz kapcsolódó autetntikus programmal várja az érdeklődő diákokat a Labor következő délutáni foglakozásásra 2015. november 10-én a 8. órában. Ahogy a rendezvény nevéből sejteni lehet biztosan nagyon sok hasznos információ fog elhangozni (vidám köntösbe csomagolva) a borkészítéshez kapcsolódó természettudományos tényekről és a labor végén talán egy kellemes meglepetés is várja majd a résztvevőket  ... !

Október 23. emlékére

2015.10.23.

Ernesto Pinto Dal azokról, akiket a holnap megkoszorúz Áldottak az özvegyek, kik a holt apák puskáját a fiak kezébe adták, a műhelyekben helyükre álltak és a mezőkre mentek. Az ósdi tűzhely általuk parázslik fel újra s a fiatal búza beérik az olajfák árnya mellett.   Áldottak a gyerekek, kik búgócsigáik sarokba téve rohantak tankok ellen s utolsó sóhajukkal anyjukat hívták és a hazát. Általuk szállnak vissza a lepkék s ragyog a lég s víg nevetés fecskéi ébresztgetik a rét virágát.   Áldottak a lányok, kik megőrizték ajkuk mézét és liliom ragyogásuk

Véradás a KDG-ben - Kérjük segíts Te is !

2015.10.05.

2015. október 7-én, szerdán újra véradás lesz a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban, amelyen minden 18. életévét betöltött, legalább 50 kg súlyú, egészséges személy részt vehet. A véradás előtt lehet, sőt ajánlatos enni, a folyadék bevitele pedig még fontosabb. Aki szívesen adna vért, de fél egy kicsit, annak javaslom, hogy olvassa el a tavaly októberben íródott cikket, amelyet egy első véradó írt! Ezen a héten Szombathely más középiskoláiban is véradó napot szerveznek. Reméljük, az elsők között leszünk a jelentkezők számát illetően !

Táncos Éva videó filmje - 2015. szeptember

2015.09.27.

"Kezdetben  a fotózás egy hobbynak indult, ami szépen lassan az életem részévé vált. Ez az összeállítás évek munkájából válogatódott ki és remélem elnyeri a tetszésüket" - írta a filmhez kapcsolódóan Táncos Éva a 11.B-ből. Majd Pádár Sándor híressé vált soraival fejezte ki ars poetikáját: "Ne kérdezd tőlem, mit – miért fotózok – s fotóztam. De azt sem, honnan jöttem, s merre tartok. Csak nézd meg jól a képeim! – a választ megkapod.”   A film Nagy Tamás tanár úr ajánlásával érkezett szerkesztőségünkbe.              

Cirkusz a Laborban - Programajánló

2015.09.15.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium természettudományi laborjában rendszeresen tartottak a szaktanárok már eddig is délutáni foglalkozásokat, ahol a tanórai kereteket átlépve kísérletezhettek, versenyezhettek a diákok. A szervezők most több meglepetéssel is készülnek: híres művészeket látnak vendégül, valamint a szeptember végi program során „Panem et circenses”, azaz kenyeret és cirkuszi játékot kínálnak 2015. szeptember 29 - én, kedden (Mihály napján), 14:00 és  kb.16:15 óra között.

Ha tavasz, akkor diáknap! - Amerika nap a KDG-ben! - Programajánló

2015.03.26.

Ha tavasz, akkor diáknap!   Egy nap, amikor fellazulnak az iskolai keretek, s a kínálatból mindenki azt választhatja, ami neki a legjobban tetszik. Az idei programok egy témakörhöz kapcsolódnak, Amerika nap lesz a KDG-ben! Amerika nap? Kapjuk fel a fejünket? Igen, pályázni lehetett egy ilyen rendezvényre és az Orlayval karöltve elnyertük az EMMI és az USA Magyarországi Nagykövetsége által kiírt, az amerikai kultúrát népszerűsítő Amerika nap rendezési jogát. Hogy mit nyertünk? Két diplomata érkezik az Amerikai Nagykövetségről, akiktől

A Napfényember című dokumentumfilm bemutatója a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

2015.03.17.

A Berzsenyi Dániel Könyvtárban 2015. március 24-én, (kedden) 17 órakor vetítik a Napfényember című dokumentumfilmet, amelynek alkotói között üdvözölhetjük Boros Ferenc tanár urat is. A film a 102 éves holokauszt túlélőről, a Szombathelyen élő Spiegler Elemérről szól. „A független filmes alkotó triumvirátus, Boros Ferenc, Horváth Zoltán és Kozma Gábor egy olyan humanista ember képét festette meg a filmvásznon, aki képes volt felülemelkedni az emberiség egyik legsötétebb korszakának borzadalmain.

Oldal

1 2 3 4 5 6 7    

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek