Kanizsai Dorottya Gimnázium

Gyorsan elröppent a néhány nap - elbúcsúztak az ungvári diákok

Gyorsan elröppent a néhány nap és már csak egyetlen program volt hátra. Az utolsó délelőttre is izgalmas elfoglaltságot találtunk az ungvári gyerekek számára, egy városfelfedező kvízjáték keretei között ismerhették meg Kőszeg történelmi belvárosát.

Korán reggel találkoztunk az arany egyszarvúhoz címzett patika előtt, ahol a programgazda animátor már várt bennünket. A diákokat négy csoportra osztottuk, mindegyikkel tartott egy felnőtt is. A szabályok ismertetése után megkezdődött a játék.

A gyerekek nagy lelkesedéssel haladtak feladatról feladatra, látszott, hogy élvezik a túrát. Hősök kapuja, Szentháromság-szobor, Jézus Szíve –templom, Oroszlános kút, hogy csak néhányat említsünk az érintett látnivalók közül.

Sokkal izgalmasabb volt így felfedezni a várost, mint egy idegenvezetőt hallgatva sétálgatni, nem beszélve arról, hogy egy csomó készséget kellett alkalmazni a passzív hallgatás helyett. Mind a négy csapat számára a vár belső udvarában ért véget a túra, ott tudhatták meg, mennyire jól dolgoztak.

Elérkezett a búcsú pillanata. Vendégeink buszra szálltak, hogy újra megtegyék a kb. 600 km-es utat Ungvárig, ami nem tűnik olyan soknak, de a határátlépés ugyancsak hosszúvá teheti.
 

Azóta már tudjuk, hogy éjfél körül szerencsésen megérkeztek. Ilyenkor nyugszik meg a szervező, hisz minden gyerek épségben hazatért. Lehet, hogy fáradtan, lehet, hogy voltak néha negatív gondolatai, de egy kiadós alvás után már csak a szépre, a nagyszerű élményre fog emlékezni, arra, hogy együtt tölthettek néhány napot az anyaországban, ahol mindenki magyarul beszél, ahol mindig szívesen látják a messziről jött vendéget. Adni akartunk, reméljük, mindenki tele puttonnyal érkezett vissza családjához.
 

 
Mi is köszönjük a lehetőséget a Határtalanul programnak, ami nélkül nem láthattuk volna vendégül fiatal barátainkat, és ami nélkül nem utazhatnánk el Kárpátaljára.


 
2018. április 04. Lovassné Vass Enikő

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek