Kanizsai Dorottya Gimnázium

Euroweek 2017 - Sportos hétfő délelőtt

Hétfőn reggel (2017. 09. 25-én) az egyetem aulájában gyülekeztek a nemzetközi delegáció résztvevői, hogy összemérjék sporttudásukat.A sportcsarnokban zajló verseny a délelőtt folyamán jó hangulatban telt el. A „nagy megmérettetés” előtt zenés aerobikkal melegítettek be a résztvevők. 
A csapatok kialakítása a véletlenre lett bízva:számhúzással dőlt el azok összeállítása, így előfordult, hogy 21 különböző nemzet diákjai versenyeztek együtt. Ez jó alkalmat teremett arra, hogy a tanulók még közelebbről is megismerkedjenek, és egymást buzdítva küzdjenek meg a minél jobb helyezésekért.

Az alábbi feladatok tették a váltóversenyt izgalmassá és színessé: labdavezetés kosárlabdával, illetve focilabdával; ugrókötélhajtás, páros futás hulla-hopp karikával, és különböző akadályokon való átjutás. A végső eredményt a csapatok által bedobott büntető dobások száma döntötte el. Az eredményhirdetésnél minden résztvevőt jutalmaztunk, a dobogós csapatokat külön értékeltük.

A sportos délelőttön a külföldi diákok nem csak újabb élménnyel gazdagodtak, hanem bebizonyosodott, hogy a különböző nemzetek egy közös célért össze tudnak fogni.
 
 
2017. szeptember 30. Horváthné Baumgartner Eszter
Fotók: Czirok Dániel

   

Az Euroweek 2017 Nemzetközi Diáktalálkozót támogatta:

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek