Kanizsai Dorottya Gimnázium

Euroweek 2017 - Budapesten jártunk

A(z) Euroweek-nek köszönhetően kedden 20 ország diákjai és tanárai látogattak el Európa egyik legszebb városba, Budapestre. A diákok által hosszúnak vélt utazás után megérkeztünk a Citadellához, ahol minden fáradság eltűnt, a szemek felragyogtak és mindenki szájtátva nézett le a mi gyönyörű fővárosunkra.

A finnektől kezdve a spanyolokon át a görögökig mindenkit magával ragadt a látvány. Az elegendő fénykép elkészítése után utunk a Budai várnegyedbe vezetett, ahol épp elcsíptük a híres budapesti őrségváltást.

A ragyogó napsütésben átsétáltunk a Halászbástyához, ahol a csehek és a dánok álla is leesett.(de később sikeresen megtaláltuk az elveszett testrészeket a Duna partjától nem messze)

Meglátogattuk a Parlamentet majd színes zászlókkal a kezünkben, elkerülve, hogy valaki is eltévedjen, átsétáltunk a Szabadság téren át a Bazilikáig, közben idegenvezetőink mindenről részletesen beszámoltak, így a külföldi diákok és megtudhatták, hogy miért nincs nyelve a Lánchídon pihenő oroszlánoknak és miért futott át 300 kutya Budapest utcáin 3 éve, de persze történelmünkbe is betekintést nyerhettek a delegációk.

A Bazilikánál majdnem 2 órás szabadidőben mindenki sikeresen feltérképezhette a várost, ehetett egy jót és természetesen a kellő szuvenírt is mindenki be tudta szerezni. Késő délután a Hősök terén állva vártuk hogy mindenki egy helyen legyen és elkészülhessen a híres Euroweek kép, minden delegecióval, tanárokkal, groupleaderekkel és mindenkivel aki csak részt vett az események. (külön köszönet a hostoknak és családjuknak, mert nélkülük nem is jöhetett volna létre az egész)

Mikor a képet tökéletesre fejlesztettük és Czirók Dani hangja is megszűnt létezni elkészült a csodás kép, melyen annyi boldog arc, önfeledt mosoly és szikrázó tekintet néz vissza ránk, el kellett hogy induljunk haza. A busz az élményektől volt hangos, kit s miként ragadott magával Budapest.

Reméljük a diákok ígéretüket betartják és visszatérnek hozzánk egyszer, vagy csak egy fotót mutatva messze viszik csodálatos kis országunk gyönyörű fővárosát, Budapest hírét.
Kiss Virág
 
Szeptemberi 26-ai Budapesti kirándulásunk kora reggel vette kezdetét. Hogy zökkenőmentesen menjen minden, mi, a magyar segítők két héttel ezelőtt egy próbakiránduláson vettünk részt, ahol végigjártunk minden helyszínt, hogy kellőképpen megismerjük a terepet. Ezek után magabiztosan indultunk útnak most már a nemzetközi diákokkal oldalunkon.

Először a Budai vár felé vettük az irányt, ahol a vár nevezetességeit, többek között a Halászbástyát  tekintettük meg. Következő megállónk a Citadella volt, amit a Parlament épülete követett. Innen átsétáltunk a Szabadság téren, majd megérkeztünk a Szent István Bazilikához, ahol szabadon eltölthettünk egy kis időt. Ami engem illet, én kávézásra és pihenésre fordítottam ezt a másfél órát.

A napot egy közös fotózkodással koronáztuk meg a Hősök terén. Páran annyira beleélték magukat a barátkozásba, hogy csoportokban rohantak meg bárkit, aki elő merészelt venni egy telefont. Ez jó néhány szelfit eredményezett, ugyanakkor számtalan barátság megszületését is.

Tapasztalataim szerint mindenki jól érezte magát az utazáson, és csodájára járt a gyönyörű fővárosunknak.
Takács Boglárka 9. K
 
2017.szeptember.30. Fotók: Kovács Kristóf, Lovassné Vass Enikő

További fotók Galériánkban találhatóak !

Az Euroweek 2017 Nemzetközi Diáktalálkozót támogatta: 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek