Kanizsai Dorottya Gimnázium

Baráti kórustalálkozó a KDG-ben

Azt hiszem, nyugodtan állíthatjuk, hogy a KDG nagy része meleg szívvel tekint vissza a 2018. május 30-ai napra. Ugyanis ezen a napon látogatott el hozzánk testvériskolánkból, a németországi Sangerhausenből a Geschwister Scholl Gimnázium Voces juvenales kórusa. Mindannyian nagyon izgatottan vártuk a találkozást, vagy sokan inkább a viszontlátást, hiszen napra pontosan 2 éve már jártak nálunk. 11 órakor érkeztek iskolánkba. A vendégeket Módos Tibor igazgató úr üdvözölte, szavait külföldi barátainknak Luttenberger Ágnes tanárnő, a program szervezője tolmácsolta.

Először iskolánk kórusa mutatkozott be röviden néhány dalban vendégeink köszöntésére, élen egy szívbemarkolóan   gyönyörű ünnepköszöntő népdallal Mészáros Viktória 10.B osztályos tanuló előadásában, majd vendégeink következtek. Műsorukban felcsendültek egyházi énekek, német és angol nyelvű dalok, világi énekek. Különösen maradandó élményt adott az a pár perc, amikor a kórus a Queen együttes legnépszerűbb darabjaiból összeállított egyvelegét énekelte. A lelkes tapsot megköszönve Beate Pfeiffer tanárnő, a vendégkórus vezetője németországi viszontlátogatásra hívta meg iskolánkat.

A koncertprogramok után Körmendi tanárnő vezetésével közös kóruspróba következett kötetlen formában sok vidámsággal. A program végén a vendégek kedves meglepetés ajándékokat adtak át iskolánk kóristáinak, majd a két kórus még felsorakozott a közös csoportképhez az iskola impozáns homlokzata előtt. A nap folyamán többször is összefuthattunk újdonsült barátainkkal, amíg városunkban tartózkodtak.

2018 októberében pedig egy kanizsais csoport viszonozhatja a látogatást Sangerhausenben. Már most örülünk a viszontlátásnak!
Auf Wiedersehen hoffentlich in Deutschland!:)                              

Az alábbi linken el lehet olvasni, hogyan látták ugyanezt német vendégeink.


 
2018. június 11.  Czirók Dániel 11.B

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek