Kanizsai Dorottya Gimnázium

Nyílt nap a KDG-ben - 2015

Múlt hét csütörtökön és pénteken tartotta nyílt napjait a Kanizsai Dorottya Gimnázium. Ezúttal új módszerrel próbálkoztunk, ugyanis csúsztatott tanítási napot tartottunk. Ez azt jelentette, hogy a KDG tanulói döntően a nyílt nap után jöttek iskolába, kivéve persze a bemutató órák résztvevőit. Így sikerült elkerülni a folyosók zsúfoltságát.

Reggel nyolc órára mindkét napon teljesen megtelt a tornaterem. Ahogy beléptem, úgy tűnt, minden kékben ragyog. Sok-sok kanizsais lufi volt az, ami a kékséget okozta, hisz idén egy kis ajándékkal is kedveskedtünk az érdeklődőknek.

Igazgató úr tájékoztatást adott az idei beiskolázási rendről, a gimnázium különböző képzéseiről és a Kanizsai szellemiségéről. Iskolánk továbbra is várja a szorgalmas, tanulni vágyó diákokat. Nem vagyunk versenyistálló, nálunk mindenkinek személyisége van. Hozzánk szívesen visszajárnak a diákok sok évvel az érettségi után is. Nem elvárás, hogy a gyerekek úgy kerüljenek hozzánk, hogy már mindent tudnak, hisz azért vagyunk, hogy megtanítsuk őket mindarra, amit mi tudunk. Emellett számtalan vidám programot kínálunk a tanév során.

Iskolánk tanulói évek óta képviselik hazánkat az EUROWEEKEN. Ez a projekt is bemutatkozott, annál is inkább, mert két év múlva a házigazda szerepét szeretnénk betölteni. Ez a program nem más, mint egy diáktalálkozó az uniós országok fiataljai számára, ahol kicsiben megtanulhatják tisztelni egymást, egymás kultúráját és közben persze világot látnak, és nagyon jól érzik magukat. A találkozónak mindig más ország ad otthont s tanulóink eddig minden alkalommal nagy sikerrel szerepeltek a rendezvényen.

A tornatermi programok után az érdeklődők kisebb csoportokban és különböző helyszíneken ismerkedhettek tovább az iskolával. Választani lehetett az interaktív munkaközösségi tájékoztatók és különböző tanórák között. Ezután rövid szünet következett, majd újabb tanóra meglátogatására is lehetőség nyílt.

A nagy érdeklődés miatt nem mindenki fért be mindig az órákra, de a kívül maradók sem unatkoztak, mert az iskola különböző helyein információs anyagokat helyeztünk el, amelynek QR-kódját „okostelefonnal” beolvasva a KDG honlapjára érkezett az érdeklődő és az iskola életéről bővebb tájékoztatóhoz juthatott.

Kollégáink szívesen adtak felvilágosítást mindenről. Jó volt hallani, hogy többen már a nyílt nap előtt felkeresték honlapunkat, hogy ott tájékozódjanak iskolánkról. Volt olyan nyolcadikos, aki azt mondta, a nyílt nap után megváltozott a fejében kialakult rangsor és biztos, hogy a Kanizsait jelöli meg első helyen. Reméljük, sokan gondolják így!

Először szerveztük ebben a formában a nyílt napot, reméljük mindenkinek tetszett ! Jövőre pedig még jobb lesz!
Szeretettel várjuk leendő elsőseinket az új tanévben ! smiley
LVE

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek