Kanizsai Dorottya Gimnázium

Képzési vásár után, nyílt napok előtt

A jövő évi beiskolázás tekintetében nagyon fontos időszakot élünk meg. Múlt héten zajlott az Oladi ÁMK-ban a 2015-ös képzési vásár, és ezen a héten lesznek a Kanizsai Dorottya Gimnázium nyílt napjai.

Mindkét rendezvény fontos információkkal szolgál a továbbtanulók és szüleik számára, ezért szükségesnek tartottuk, hogy az eddigieknél még árnyaltabb képet kapjanak arról, milyen képzésekkel találkozhatnak intézményünkben. Mivel az egészséges, normális élethez a szabadidő hasznos eltöltése is hozzátartozik, azt is megmutatjuk, milyen lehetőségeket kínálunk ezen a területen.

A képzési vásár újdonsága volt, hogy kitelepült a labor. Igen, a közhiedelemmel ellentétben, a Kanizsai már nem csak nyelvi képzéseivel jeleskedik, annak is érdemes megcéloznia az iskolát, aki orvosnak, vegyésznek vagy éppen informatikusnak készül. Kicsik és nagyok tetszését egyaránt elnyerte a „vegyészek virágoskertje”, amelyet Kovacsics Bernadett kolléganőnk teremtett meg boszorkánykonyhájában. Sokak érdeklődését felkeltette a „Fizika a cirkuszban” c. könyv, amelynek szerzője Sinkó Andrea tanárnő. A száraznak gondolt fizika anyagot egy merőben új környezetbe helyezve és újszerű látásmóddal jeleníti meg, jó szórakozást nyújtva szülőnek és gyereknek egyaránt.

A legnagyobb érdeklődés a két tanítási nyelvű tagozat iránt mutatkozott, de sokan kértek információt a német-történelem tagozatról is. (Ezekről a képzésekről külön is írtunk már az iskola honlapján és bemutattuk, hogy miért érdemes német tanulni.) Az informatika iránt érdeklődőknek is nagyszerű lehetőséget kínál az iskola, hisz az A osztályban emelt óraszámban lehet ezt a tárgyat tanulni.

Csütörtökön és pénteken az iskola épületében várjuk az érdeklődőket. Igazgató úr általános tájékoztatója után az egyes szakterületek képviselői várják a vendégeket, majd lehetőség lesz tanórák meglátogatására is. Lengyelné Molnár Mária tanárnő a két tanítási nyelvű tagozat diákjaival tart bemutatót arról, milyen szintű nyelvtudás megszerzésére ad lehetőséget ez a képzés. Megtekinthetők a minden igényt kielégítő természettudományos labor és a jól felszerelt informatika termek is. Séta közben érdemes egy pillantást vetni az első emeleti galériában elhelyezett kiállításra is.

Az iskolába járás sosem tartozott a gyerekek kedvencei közé, de mi, a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai, arra törekszünk, hogy a négy, illetve öt év elteltével komoly tudással rendelkező, egészséges lelkületű, optimista fiatalok hagyják el az ódon falakat. Mindent megteszünk azért, hogy a szellem mellett a test és a lélek is megkapja a szükséges táplálékot. Kollégáink gazdag módszertani kultúrával rendelkeznek, motiváltan és nem utolsó sorban nagy szeretettel végzik munkájukat.

Látogassanak el hozzánk, hogy mindezt saját szemükkel láthassák!
 
LVE  
 

 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek