Kanizsai Dorottya Gimnázium

Visszatekintés - 12.C - 2017

A tavasz egyre több teendőt hozott magával a 12.c életébe. Felcsendültek a ballagási dalok, intézni kellett a tablót, a bankettet és még sorolhatnám. Ezek mellett pedig az iskolai mindennapok sem állnak meg, bőven akad még tanulnivaló az érettségiig. A feladatok ellenére meg-megállunk, eszünkbe jut egy-egy emlék és ott lebeg a levegőben a búcsúzás közelsége.

Bárkit kérdeznénk az elmúlt 4 évről mindenki mást mondana, elvégre mindenkinek mást jelentett. Valamennyire viszont mégis ugyanazt. Ugyanazt a termet, ugyanazokat a tanárokat, ugyanazokat az órákat. De ott vannak még az osztálykirándulások, a közös szervezkedések, néhány emlékezetes élmény és ne feledkezzünk meg a közös poénokról sem.  

2013 szeptemberében még csendben üldögéltünk a padunkban, az első 1-2 napon még az osztályt se nagyon mertük elhagyni. Aztán ez a visszahúzódottság lassan elmúlt, megismerkedtünk, és bízunk benne, hogy életre szóló barátságok kötődtek.

Az évek során egyre közelebb kerültünk egymáshoz és az utolsó évre igazán összeérett az osztály.

Ez idő alatt pedig sok közös élményre tettünk szert. Molnár Évához, az osztályfőnökünkhöz bármikor fordulhattunk, mindegyikünk szívéhez közel került és reméljük, szeretettel gondol majd vissza ránk.

Ami a négy év alatt végig jellemzett minket, és ami szerintem egy nagyon jó tulajdonsága az osztálynak, az az, hogy tudtuk értékelni a másik munkáját, támogatni és biztatni egymást, szurkolni a másiknak. Gondolok itt egy-egy röpimeccsre, egyéb versenyre vagy szereplésre.

Voltak konfliktusaink is ez idő alatt, de sok jó pillanatot éltünk át együtt, amelyekre jó érzéssel gondolunk majd vissza. Biztos könnyes lesz a búcsú, de sok szép újat tartogat a jövő.

 
 
2017.04.24. Mayer Borbála 12.C

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek