Kanizsai Dorottya Gimnázium

VAGYOK 2017

,,VAGYOK, hogy szeressek…
VAGYOK, hogy szeressenek,
VAGYOK, hogy megmutassam magam,
SEGÍTS, hogy megismerhessem a világot”
Ez a mottó áll a Székesfehérvári Első LIONS Club logóján.

A Hétvégén rendezték meg immár tízedik alkalommal a látássérültek számára a VAGYOK fesztivált Székesfehérváron.  A rendezvényre az ország minden részéből érkeztek vendégek. A pályaművek közt volt szőttes, gyöngyből ékszer és figura,kerámia, fafaragások is. Emellett készültek fotók, s festmények is, természetesen valamennyi vak illetve gyengénlátó alkotó munkája.

Sokan szerepeltek a színpadon is: néptáncbemutatóval, énekes műsorral, hangszeres előadással, prózával, verssel kedveskedtek, többek közt én is felléptem.  Petőfi Sándor Szeptember végén című versét adtam elő, több stílusban. Elsőként  az eredeti költeményt szavaltam el, majd Mersich Ádám slam poetry átiratában a Szemeszter végén, avagy a lusta hallgató fohásza című vers következett, végül pedig a saját SMS-versemet mondtam el Petőfi szerelmes SMS-e címmel.

Az egyes versek közt a Halott Pénz és Fluor Tomi közös versfeldolgozását hallhatták a nézők.  A zsűri közel 40 produkció legjobbjait díjazta azzal, hogy a következő évi Vagyok gálaműsorát ők adják majd. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én is köztük lehetek.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani H. Pezenhófer Brigitta tanárnőnek, hogy meghallgatott, és ellátott hasznos tanácsaival, a Savaria Lions Clubnak, és a Vakok és Gyengénlátók Vasmegyei Egyesületének a lehetőségért, s mindazoknak, akik drukkoltak nekem!

 

2017.04.10. Csiszár Tamás 10.C

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek