Kanizsai Dorottya Gimnázium

Különdíj az Országos József Attila Mese-Vers- és Novellaíró pályázaton

Április 7-én immár 23-ik alkalommal rendezték meg az Országos József Attila Mese-Vers-és Novellaíró Pályázat ünnepélyes eredményhirdetését. Az eseményre az Oladi Általános Iskola színháztermében került sor. Az iskola a napokban hosszú és tartalmas eseménysorozatot bonyolított le, hiszen idén már 30 éves. Ennek keretén belül osztották ki a díjakat a különböző kategóriákban indult diákoknak.

Iskolánk 12.B-s tanulója Kudler Szilvia már általános iskolás éveitől kezdve rendszeres pályázó. Ebben az évben ismét gyarapodott egy díjjal. Novella kategóriában különdíjban részesítette a zsűri.

„A díjkiosztó előtt a szervező tanárnő odalépett hozzám, hogy-mint rendszeres, visszatérő versenyző nyilatkozzak a tévének. Egyszerű, de elgondolkodtató volt az egyik kérdés: Mit jelent számomra ez a pályázat és maga az írás?... Azt válaszoltam: Örömmel tölt el, hogy a zsűri évről évre alkalmasnak talál mese vagy novella kategóriában, hiszen számomra rengeteget jelent az írás. Az ember kiírhatja magából az örömöt, a bánatot, a csalódást. Adhat valamit az írással embertársainak. Megmutathatja, hogy a világ lehet más is. Egy kicsit kiléphetünk a mindennapokból, de elrejtve megannyi gondolatot oszthatunk meg másokkal...

Csak csodálni tudom azokat a gyerekeket, akik már alsóbb tagozatokban rájönnek olyan dolgokra, amik az ott ülő embereket elgondolkodtatják. Gratulálok minden egyes pályázónak és díjazottnak!”
nyilatkozta Kudler Szilvia
 
 

2017.04.08.  Nagy Tamás


 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek