Kanizsai Dorottya Gimnázium

KDG-sek a MOBILISen

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ 2017. április 21-én negyedik alkalommal rendezte meg a régió legnagyobb tudománynépszerűsítő közönségrendezvényét, a Kísérletbazárt. A tudományos élményközpont programján egyedülálló bemutatkozási lehetőséget nyújt kreatív, innovatív, kísérletező diákcsapatok és iskoláik ígéretes pedagógiai projektjei számára.

A résztvevő élményközpontok és intézmények bemutatóit folyamatosan tartották a földszinti kiállítótérben, míg 09:15 – 15:00 között  a résztvevő diákcsapatok kísérletei/bemutatói folyamatosan zajlottak az emeleti kiállítótérben, középiskolás és általános iskolás csapatok színpadi bemutatóit lehetett megtekinteni 9. 15-től 13 óráig.

A kanizsais csapat: Horváth Ádám, Kovács Bence és Séllei Bence fél 12 körül került sorra. A színpadon bemutatták a „Fogadjuk örökbe a Gayer- parkot” projektünket és 6 kísérlettel illusztrálták, hogy hogyan elevenítettük meg a tavaszi napéj egyenlőség idején a parkban a Naprendszert.

A standon a csillagászati modell- kísérletek mellett egy „felhőleső” kerettel a földrajz, a patak vízének a vízvizsgálatával pedig a kémia és a biológia órákat és szakkört is megidézték a 10. b osztályos fiúk.

A nap során volt idő körbejárni a többi iskola kiállító standjait, no meg a MOBILIS kiállítását, megcsodálni az autók fizikáját bemutató műszereket, kísérleti eszközöket.
A színpadi műsorok zárásaként (koronájaként) többek között fellépett a szertáros Zsiros László Róbert, és a Csodák Palotájának képviselője is egy – egy fizika – show-val.

A díjkiosztásnál szólították a KDG-s fiúkat s egy egész osztálynak szóló múzeumi belépőt nyertek.
Ez volt a Mobilisnek 4. Kísérletbazárja, nekünk, KDG-seknek pedig a 2.

Talán jövőre velük ugyanott…
 
 
2017.04.24. Sinkó Andrea – Horváthné Szőke Gyöngyi

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek