Kanizsai Dorottya Gimnázium

Függetlenség, szabadság! - Országos online vetélkedő középiskolásoknak

A Magyar Nemzeti Levéltár egyfordulós, országos online vetélkedőt hirdet 3 fős középiskolai csapatok részére. A vetélkedőt a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára koordinálja.

A verseny során az MNL honlapján található Átélhető történelem – 1956 online tananyaghoz kapcsolódó forrásokat lehet feldolgozni, vagy más önállóan választott, helyi levéltárban található forrást, mely az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeivel kapcsolatos.

További részletek a vetélkedőről és a jelentkezési lap ide kattintva található.
 
Kérjük, hogy a nevező csapatok legalább egy irat felhasználásával készítsék el pályamunkáikat, melyeket elektronikusan juttassanak el a felhívásban megadott címre.
 
A versenyfeladat: „Függetlenség, szabadság” címmel egy maximum 3 perces film elkészítése, amely bármely módon kapcsolódhat a levéltári forráshoz, és amelyben a diákok tetszőlegesen (pl. kisfilm, interjú, stb.) jeleníthetnek meg az 1956-os eseményekhez köthető tartalmakat.
 
A pályamunkákat szakmai zsűri értékeli. Az MNL honlapján megjelenést biztosít valamennyi pályamunkának, melyet a zsűri erre érdemesnek tart. A legjobb három csapat értékes nyereményekben részesül.
 
A nyeremények díjátadó gála keretében kerülnek átadásra, ahol bemutatkozhatnak a legjobb csapatok és pályamunkáikat is bemutathatják.
 
Beküldési cím és további információ: kozmuvelodes@mnl.gov.hu
Tárgy: Átélhető történelem – 1956 + csapat neve
 
A pályázat jelentkezési határideje:   2016. szeptember 20.
A pályázat beadási határideje:   2016. október 15.
 
2016.09.20. Merklin Ferenc
Forrás: Magyar Nemzeti Levéltár

 
   

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek