Kanizsai Dorottya Gimnázium

100 éves a KDG - Kutatómunkára bíztatunk Benneteket !

Kedves Diákok!

A Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017-2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ez a születésnap nem csak az iskolánk jelenlegi diákjainak és tanárainak ünnepe. Emlékezni hívjuk a régi tanárokat, diákokat, KDG-hez köthető személyeket, a várost, mindenkit, akinek jelent valamit ez a gimnázium.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium mindig is fontosnak tartotta az értékek, hagyományok őrzését, ápolását, melyet az iskola Pedagógiai programja is megfogalmaz: „Iskolánk közel évszázados múltra tekint vissza. Egy ilyen nagy múltú intézmény életében a hagyományoknak kiemelkedő szerepük van.” „A rendszeresen megrendezett, az iskola életében immáron nélkülözhetetlenné vált rendezvények, programok, szokások hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy diákjainkat hagyománytisztelő és közösségformáló erővé tegyük a társadalom számára.”
 
A gimnázium 100 éves fennállása alatt több olyan tanuló, tanár is e falak között tanult, dolgozott, akiknek az életét, munkásságát az iskola fel szeretné dolgozni, velük a kapcsolatot fel szeretné eleveníteni.

Kedves Diákjaink!
 
Veletek együtt szeretnénk megismerni őket, emlékezni ezekre a példaértékű személyekre!
 
Kutatómunkára bíztatunk Benneteket! Mutassátok be a KDG neves tanárait, diákjait egy esszé, riport, interjú, dolgozat, tanulmány keretében. Gyűjtsetek fotókat, leveleket, írásokat a választott személyről, készítsetek velük interjút, az összegyűjtött anyagokból akár tablót! (Lehetséges személyek: Pável Ágoston, Szemző Magda, Kisgyörgy Lajosné Fedor Magda, Kerényi István, Fábiánné Biczó Ilona, Dancs János, Wirth Zsuzsanna, Hajba Ferenc, Antal László, Kikindai Kristóf, Széchenyi-díjasok, az iskola igazgatói, Tea és Tudomány vendégei, különböző szakok tanárai, stb.)

Segítséget kaphattok az iskola könyvtárában, a Savaria Múzeumban, Levéltárban.
 
Formai követelmények: max. 5 oldal, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5 sortávolság.
Jelentkezés: Jelentkezni Szemes Ildikó tanárnőnél lehet.
Beadási határidő: 2017. május 30.
Díjazás: A legjobb alkotások szerzői értékes jutalomban részesülnek!
A legjobb pályamunkákat egy kiállítás keretében bemutatjuk, és a jubileumi évkönyvben megjelentetjük!
 
 
2017.01.09. Merklin Ferenc

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek